Kandidatenlijst

 

 

 

 

1. Leo de Groot

 

 

 

 

 

Leo de Groot (1969) heeft van 2005 tot 2013 de afdeling voor de Partij voor de Dieren in Gelderland voorgezeten. Daarnaast is hij sinds 2007 commissielid voor de PvdD in de Provinciale Staten van Gelderland. Hij is vrijwilliger en lid van de stichting Fairtrade Gemeente Arnhem en medeoprichter van de stichting duiventil Arnhem. Sinds 2014 is hij fractievoorzitter/raadslid van de PvdD in Arnhem. Volgens Leo is de Partij voor de Dieren precies wat de politiek nodig heeft. “Omdat veel mensen stemmen voor eigen belang is er tegengas nodig van een partij die altijd opkomt voor algemeen belang, de kwetsbaren en stemlozen, dieren, natuur en milieu”, aldus Leo de Groot.

 

2. Mieke Hegge

 

 

 

 

 

 

 

Mieke Hegge (1955) volgde de School voor de Journalistiek in Utrecht en is afgestudeerd als sociologe aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt als zelfstandig interim manager. Mieke heeft altijd voor non-profit organisaties gewerkt, zowel in de zorg als bij gemeentes. Momenteel houdt ze zich vooral bezig met diverse aspecten van duurzaamheid zoals de energietransitie, de eiwittransitie en de ontwikkeling naar een circulaire economie. Mieke is raadslid voor de PvdD in de gemeenteraad van Arnhem. “De PvdD staat voor alles wat ik belangrijk vind: natuur, milieu, dierenwelzijn, duurzaamheid, behoud van biodiversiteit en een samenleving die op meer waarden gebaseerd is dan de economische waarde. Mijn persoonlijke motto: streven naar een wereld waarin iedereen en alles wat leeft ertoe doet.”

 

3. Cor Nouws

 

 

 

 

 

 

Cor Nouws (1959) heeft een eigen bedrijf in de dienstverlening open source office-software. Hij studeerde HBO techniek, bedrijfskunde en ICT en is al lang actief in allerlei organisaties met maatschappelijke doelen. Cor wil zich inzetten voor de Partij voor de Dieren, omdat de partij vorm geeft aan het fundamentele principe compassie.
 

4. Hans Eliens

 

 

 

 

 

Hans Eliens (1959) opgeleid als maatschappelijk werker heeft zich ontwikkeld tot bevlogen cultureel ondernemer. Kernwoorden: cultuur, pacifisme, natuur, dieren, milieu en kaartspelen. Woonachtig met vriendin, hond, kat en kippen op een woonark in de mooie Nederrijn in de mooie stad Arnhem. Hans is fractievolger van de partij en wil zich inzetten voor de Partij voor de Dieren, omdat de partij uitgaat van de juiste idealen.

 

5. Karin Schacknat

 

 

 

 

 

 

Karin Schacknat (1952) arriveerde zo’n 40 jaar geleden in Arnhem. Ze ging er studeren en feesten, trouwen, moeder worden, werken als publiciste en als docente bij ArtEZ, sporten en heel wat huisdieren verzorgen. “ Arnhem is een bijzondere plaats om te wonen – een tikkeltje rauw hier en daar, maar prachtig met veel groen in de stad en omgeving.

Die natuur komt helaas steeds meer onder druk te staan. Ik wil me graag inzetten voor haar onmisbaar behoud (of zelfs uitbreiding) en daarmee voor de leefbaarheid van mensen en alle andere dieren hier. “

 

6. Heidi Bakker

 

 

 

 

 

 

Heidi Bakker (1979) heeft na haar opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening als inkomensconsulent gewerkt in het Sociaal Domein bij diverse gemeenten. Zij heeft een brede interesse in gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, dieren en natuur.

Duurzaamheid en harmonie tussen mens en zijn omgeving zijn voor haar belangrijke waarden. Heidi streeft ernaar dat economische belangen niet langer voorop staan maar dat rekening wordt gehouden met de leefbaarheid van de aarde. “In de Partij voor de Dieren zie ik mijn waarden vertegenwoordigd: ik wil mij inzetten voor plan B, omdat er geen planeet B is.”

 

7. Adri Dupont

 

 

 

 

 

 

 

 

Adri Dupont (1947) heeft een diploma MULO-A, Akte Nederlands MO-A en Muziektheorie. Bij het IVN volgde ze een cursus IVN-gids. Adri werkte als administratief medewerker en na 1984 als vrijwilliger in het onderwijs en de oppas-branche. Ze is nu gepensioneerd. Van huis uit kreeg Adri haar liefde voor dieren mee en ving ze verschillende dieren in nood op. Onder andere de proefdierindustrie stuit Adri tegen de borst en daarom ondersteunt ze maatschappelijke organisaties bij protestacties. “Het eerste congres in 2003 van de PvdD was voor mij het bewijs dat er talloze medestanders zijn met dezelfde ideeën. “Met haar kandidatuur wil Adri een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en groei van de PvdD.”