Onze fractie

Sinds 19 maart 2014 is de Partij voor de Dieren met één zetel vertegenwoordigd in de Arnhemse gemeenteraad. Onze fractie bestaat uit een raadslid en twee fractievolgers. Hieronder kunt u lezen wie er bij de Arnhemse fractie van de Partij voor de Dieren werkzaam zijn en aan welke onderwerpen ze werken.

 

Leo de Groot, raadslid en fractievoorzitter

Leo is in maart 2014 verkozen tot raadslid namens de Partij voor de Dieren in gemeente Arnhem. Hij werkt aan verschillende onderwerpen, maar focust vooral op dierenwelzijn. Hij is al vanaf de beginjaren betrokken bij de Partij voor de Dieren. Vanaf 2005 tot 2013 was hij voorzitter in het provinciaal bestuur, waarvan hij na zijn aantreden als raadslid afscheid heeft genomen. In 2007 kreeg de PvdD een zetel in de Gelderse Staten. Sindsdien ondersteunt hij de Gelderse fractie als commissielid in diverse Statencommissies.

Naast de politiek is Leo parttime werkzaam als IT-specialist en als vrijwilliger bij stichting Fairtrade gemeente Arnhem en Stichting Duiventil Arnhem. In zijn vrije tijd doet Leo veel aan sport, hardlopen, tafeltennis, fietsen en bridge.

'Omdat veel mensen stemmen voor eigen belang is er tegengas nodig van een partij die opkomt voor het algemeen belang en de stemlozen, dieren, natuur en milieu.'

 

Mieke Hegge, raadslid en commissielid

Mieke vertegenwoordigt de Partij voor de Dieren van gemeente Arnhem in de commissies van de drie decentralisaties: Jeugd en jeugdzorg, Zorg en Welzijn (WMO), Werk en inkomen (wet Participatie). Daarnaast werkt ze aan armoede en schuldhulpverlening, onderwijs en veiligheid.

Mieke volgde de School voor de Journalistiek in Utrecht en is daarna afgestudeerd als sociologe aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt de afgelopen 15 jaar als zelfstandig interim manager in het sociale domein. De laatste jaren houdt ze zich ook professioneel met duurzaamheid en voorlichting op het gebied van duurzaamheid bezig.

'De Partij voor de Dieren staat voor alles wat ik belangrijk vind: milieu, natuur, dierenwelzijn, duurzaamheid, behoud van biodiversiteit en een samenleving die op meer waarden is gebaseerd dan de economische waarde. Mijn persoonlijke motto: streven naar een wereld waarin iedereen en alles wat leeft ertoe doet.'

 

Hans Eliëns, fractievolger

 

 

 

 

 

 

Hans Eliens (1959) opgeleid als maatschappelijk werker heeft zich ontwikkeld tot bevlogen cultureel ondernemer. Kernwoorden: cultuur, pacifisme, natuur, dieren, milieu en kaartspelen. Woonachtig met vriendin, hond, kat en kippen op een woonark in de mooie Nederrijn in de mooie stad Arnhem. Hans wil zich inzetten voor de Partij voor de Dieren, omdat de partij uitgaat van de juiste idealen.

 

Fractieassistent en vrijwilliger

De Arnhemse fractie wordt bijgestaan door een fractieassistent en een vrijwilliger. De fractieassistent ondersteunt de fractie door inhoudelijke informatie op te zoeken, secretariële taken te vervullen en de interne en externe communicatie te onderhouden. Ook wordt de fractie geholpen door een vrijwilliger die inhoudelijke informatie uitzoekt voor diverse onderwerpen.