Arnhem vuur­werkvrij!


Geen parti­culier vuurwerk meer, vuur­werkshow op oude­jaars­avond

9 juli 2020

Na vele jaren strijd was het gisteren zover: er komt een totaalverbod op het afsteken van vuurwerk in Arnhem! Onze motie is in de laatste Gemeenteraadsvergadering voor het zomerreces aangenomen. Particulieren mogen geen vuurwerk meer afsteken in de gemeente Arnhem, ook niet op oudejaarsavond. In plaats daarvan komt er een centrale vuurwerkshow tussen de John Frostbrug en de Nelson Mandelabrug.

Al vanaf 2014 pleit de Partij voor de Dieren in Arnhem voor een einde aan het afsteken van particulier vuurwerk. Vele moties en vragen werden ingediend, om aandacht te vragen voor de milieuschade en de overlast voor dieren en mensen die het massale afsteken elk jaar weer veroorzaakt. De laatste jaren hadden moties voor het instellen en uitbreiden van vuurwerkvrije zones al succes.

Dit jaar bleek de tijd eindelijk rijp en is onze motie erdoor! Zo blijft de Partij voor de Dieren nog altijd de haas in de marathon: lang voor iedereen uit maar uiteindelijk krijgen we andere politieke partijen mee in ons gedachtegoed. Het gemeentebestuur moet er nu voor zorgen dat dit verbod er komt, en bovendien in Den Haag blijven aandringen op een landelijk verbod.

Gerelateerd nieuws

Bedankt Mieke!

Mieke Hegge heeft op 8 juli 2020 afscheid genomen als raadslid voor de Partij voor de Dieren in Arnhem. Vanwege gezondheidspr...

Lees verder

Arnhem moet ICAN Cities Appeal tegen kernwapens ondertekenen

(scroll down for English) De Fracties van de Partij voor de Dieren en GroenLinks in Arnhem willen dat het VN-kernwapenverdra...

Lees verder