Huis­vesting Dieren­asiel Arnhem en Omstreken


17 juli 2019

De huisvesting van Dierenasiel Arnhem en omstreken is al lange tijd sterk verouderd en voldoet niet meer aan hedendaagse eisen. Verbouwen of renovatie ervan is hooguit een tijdelijke oplossing, de huidige problemen kunnen er niet door worden verholpen; het oude gebouw is simpelweg te slecht. Nieuwbouw is de enige fundamentele oplossing om zwerfdieren een verantwoord thuis te bieden en om de arbeidsomstandigheden aldaar op een eigentijds niveau te brengen.

Inmiddels heeft het asiel al zeer concrete plannen voor nieuwbouw en reserveert er jaarlijks ook een flink bedrag voor. Maar een deel van de financiering ontbreekt er alsnog.

De PvdD heeft motie ingediend om samen met de overige gemeenten die aangesloten zijn bij Dierenasiel Arnhem en omstreken een financieringsregeling te treffen voor een rentevrije lening om de nieuwbouw te realiseren.

Deze motie is overgenomen. De wethouder gaat in overleg met het asiel en de betreffende gemeenten om te zorgen dat dit jaar nog kan worden begonnen met de bouw van het nieuwe asiel.

Gerelateerd nieuws

Plan B voor Arnhem

Plan B voor Arnhem Download hier het verkiezingsprogramma als PDF De Partij voor de Dieren is de enige politieke partij in ...

Lees verder

Groene tuinen voor nieuwe huurders

Veel huurhuizen in Arnhem hebben volledig of grotendeels betegelde tuinen. Dit verschijnsel werkt mee aan een slechte water...

Lees verder