Marco van der Wel kandidaat wethouder voor de Partij voor de Dieren Arnhem


26 mei 2022

Na elf jaar leiding te hebben gegeven aan de Brabantse fractie van de Partij voor de Dieren, wordt Marco van der Wel (1972) voorgedragen als kandidaat-wethouder voor de Partij voor de Dieren in Arnhem.

Van der Wel is een ervaren politicus en een bekend gezicht in de Brabantse politiek. Hij heeft zich als Statenlid onvermoeibaar ingezet voor bescherming van de Brabantse natuur en de dieren in het wild. Daarnaast heeft hij onder andere financiële ondersteuning voor wildopvangcentra en een meerjarig impulsprogramma voor bijen aan politieke meerderheden weten te helpen.

Fractievoorzitter Leo de Groot is verheugd met de kandidatuur van Van der Wel. “Ik ken Marco als een donkergroen Statenlid, en ik heb er alle vertrouwen in dat hij ook in de Arnhemse politiek die rol kan gaan innemen.”

Gerelateerd nieuws

Arnhem roept de klimaatnoodtoestand uit!

Voorstel aangenomen: Arnhem roept de klimaatnoodtoestand uit! Ons raadslid Floor Hogenhout heeft in haar maidenspeech hiertoe...

Lees verder

Coalitieakkoord gepresenteerd met rechten en welzijn voor dieren

Het coalitieakkoord is gepresenteerd: een overwinning voor de dieren! Wij zijn ontzettend trots dat standpunten over o.a. jag...

Lees verder