Partij voor de Dieren wil meer locaties voor school­tuintjes


Werk­bezoek school­tuintjes Klein Mari­├źndaal

26 april 2021

Afgelopen maandag zijn Floor en Leo op werkbezoek geweest bij hoeve Klein Mari├źndaal. Naast zorgboerderij en centrum voor dagbesteding zijn nu ook schooltuintjes ingericht in samenwerking met de Parcivalschool. Schooltuinieren is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ze ontwikkelen diverse vaardigheden, leren waar hun voedsel vandaan komt en krijgen meer contact met de natuur. En natuurlijk is het leuk en gezond om je eigen zelfgekweekte groenten te eten. De kinderen van Parcival waren al bezig met inzaaien en planten en hadden er duidelijk plezier in.

Alle aanwezigen, waaronder ook de nieuwe wethouder Bob Roelofs, waren het erover eens dat het initiatief navolging moet krijgen op andere locaties. De Partij voor de Dieren gaat zich ervoor inzetten om tot realisatie van nieuwe locaties te komen. Leo had direct al een tip voor een locatie om te onderzoeken. Er zou een mogelijkheid kunnen zijn in park Angerenstein, waar in het verleden ook schoolmoestuintjes waren en later een bijentuin is ontwikkeld.

Al met al was het een positieve bijeenkomst. Alle aanwezige partijen, VVD, D66, GroenLinks en Partij voor de Dieren waren positief, dus moeten nieuwe initiatieven van de grond kunnen komen.