Toezegging: Regeling voor ener­gie­com­pen­satie studenten en gezinnen in problemenPvdD wil eerlijke verdeling toeslag

14 april 2022

Wij hebben de gemeente gevraagd in Den Haag te wijzen op de groep studenten en mensen in armoede die buiten de boot vallen van de huidige tegemoetkomingen voor de hoge energieprijzen. Het college heeft nu maatwerk beloofd en gaat de landelijke politiek aansporen om ook voor deze mensen tegemoetkomingen te regelen. Wij zijn blij met deze toezegging!

Er komt nu een beperkte groep mensen in aanmerking voor toeslag en dat vonden wij niet eerlijk. Armoede is een groeiend probleem in Nederland en de stijgende energieprijzen dragen niet bij aan een oplossing daarvoor. Een eénmalige bijdrage overigens ook niet. De willekeur en de beperkte groep die in aanmerking komt voor de toeslag is opgemerkt en daarom heeft Arnhem behalve een vroegtijdige uitbetaling ook gekozen voor uitbreiding van de groep die in aanmerking komt. Maar er zijn zelfstandig wonende studenten en gezinnen zonder kinderen die buiten de boot vallen. Met ons initiatief hopen wij nu dat deze mensen ook in aanmerking zullen komen voor een regeling.

Daarnaast moet uiteraard worden ingezet op besparing, duurzame opwek en isolatie. En dit vooral ook voor mensen die zelf niet de financiële ruimte hebben dit te regelen.

Gerelateerd nieuws

PvdD groeit naar 3 zetels!

Wij zijn gegroeid naar 3 zetels! Dat betekent dat we ons werk voor dier, natuur en milieu kunnen voortzetten, en ook nog eens...

Lees verder

Arnhem roept de klimaatnoodtoestand uit!

Voorstel aangenomen: Arnhem roept de klimaatnoodtoestand uit! Ons raadslid Floor Hogenhout heeft in haar maidenspeech hiertoe...

Lees verder