Vuurwerk meldpunt geopend!


Help mee de overlast in kaart te brengen

28 november 2022

Wij hebben een online meldpunt gelanceerd waar mensen vuurwerkoverlast kunnen melden. Via deze pagina op onze website kunnen inwoners melding doen van harde knallen, onveilige situaties en te vroeg afgestoken vuurwerk.

Volgens raadslid Leo de Groot kan een vuurwerkverbod niet snel genoeg komen: “Arnhem werkt momenteel aan een totaal afsteekverbod voor consumentenvuurwerk. Daar maakt de Partij voor de Dieren zich al jaren hard voor. Vuurwerk levert overlast en schade op voor mens, dier en milieu. Ook maak ik me zorgen om oorlogsvluchtelingen die bombardementen herbeleven. Het liefst zien we een landelijk verbod, maar tot die tijd hopen we in Arnhem de overlast te kunnen beperken.”

Tot het verbod ingaat blijft het toegestaan om van 31 december om 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur consumentenvuurwerk af te steken. Uitzondering zijn de door het college aangewezen vuurwerkvrije zones, bijvoorbeeld bij verzorgingstehuizen, in parken en bij dierenverblijven, zoals dierentuin, stadsboerderijen en dierenopvang.

De Groot: “Helaas is de praktijk dat veel mensen zich niet aan het afsteekverbod houden dat het hele jaar geldt. Nu zijn al regelmatig knallen te horen. Met het meldpunt willen we deze overlast in kaart brengen.”

Gerelateerd nieuws

Dierentehuis kan door met nieuwbouw: gemeente Arnhem staat garant

ARNHEM - De gemeente Arnhem gaat akkoord met de garantstelling voor een lening voor het Dierentehuis Arnhem en omstreken (gev...

Lees verder

Allerlaatste keer vuurwerk afsteken in Arnhem, verbod vanaf 2023

Het is definitief: deze jaarwisseling is de laatste in Arnhem met vuurwerk! Een transitie naar een duurzamer, schoner en dier...

Lees verder