Toch geen vuur­werk­verbod in 2021


Nipte meer­derheid houdt besluit tegen

12 april 2021

Er komt in 2021 alsnog geen afsteekverbod voor vuurwerk in de Gemeente Arnhem. Een kleine meerderheid hield dit tegen. Er was bezwaar tegen invoering dit jaar, die ondernemers onvoldoende gelegenheid zou geven om hun inkoop aan te passen. De PvdD is het niet eens met dat bezwaar. Het is al sinds het aannemen van de Motie Inspanning Lokaal Vuurwerkverbod duidelijk dat een verbod op handen is. Er heeft compensatie plaatsgevonden voor de gederfde inkomsten van oudejaar 2020, toen een landelijk vuurwerkverbod van kracht was wegens de coronapandemie. Allerbelangrijkst: er is veel maatschappelijk draagvlak voor een verbod op vuurwerk. De meeste mensen zijn klaar met het geknal.

De afgelopen jaarwisseling, waar vanwege de coronapandemie een landelijk vuurwerkverbod gold, liet zien dat een afsteekverbod weinig problemen oplevert en veel baten heeft: de oudejaarsnacht verliep veel rustiger, er was minder letsel, minder schade en minder overlast.

Nu zullen we dus nog minimaal een jaar moeten wachten tot we deze terugkerende aanslag op luchtkwaliteit, gezondheid en de rust voor dieren in de natuur en onze huisdieren, een halt kunnen toeroepen. Want we gaan door met onze strijd voor een verbod op consumentenvuurwerk, in Arnhem en in Nederland.

De stemuitslag voor het voorstel voor een afsteekverbod op 31 maart 2021...

En die voor de motie van 9 juli 2020 om dit verbod te gaan realiseren. Het kan verkeren.

Gerelateerd nieuws

Rennen Enk versteent

De zorginstelling Insula Dei heeft een aanvraag voor bomenkap gedaan en voor het bouwen van een zorgappartementengebouw van 3...

Lees verder

Hans Wildenberg nieuwe fractievolger!

Op 14 april 2021 is Hans Wildenberg be√ędigd als fractievolger voor de Partij voor de Dieren. Hans was al actief als vrijwilli...

Lees verder