Zicht­lijnen en zaagwoede


Opnieuw schrif­te­lijke vragen over bomen­beleid

26 april 2021

We hebben opnieuw vragen ingediend over hoe er in Arnhem met bomen, parken en bossen wordt omgegaan. We waren niet tevreden met de beantwoording op onze mondelinge vragen over bomenbeheer op Rennen Enk en de illegale kap aan het Onderlangs (livestream vanaf minuut 34).

We willen meer weten over hoe de gemeente het vastgestelde bomenbeleid interpreteert. Onduidelijk is bijvoorbeeld wanneer wel en wanneer niet een zichtlijn zou mogen worden gekapt. De PvdD vindt kappen voor zichtlijnen ongewenst en wil dat dat soort ingrepen vermeden worden.

Voorts willen we duidelijkheid over hoe beheerplannen voor parken worden vastgesteld, als er beschermde diersoorten voorkomen, zoals de buizerds in Rennen Enk.

Ook hebben we vragen over het vooraf publiceren van geplande onderhouds- en beheerwerkzaamheden, en over ecologisch bosbeheer.

____

foto (c) Andre Haimin

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil meer locaties voor schooltuintjes

Afgelopen maandag zijn Floor en Leo op werkbezoek geweest bij hoeve Klein Mariƫndaal. Naast zorgboerderij en centrum voor dag...

Lees verder

Afvalbeleid na Diftar

Na het referendum op 17 maart was het duidelijk: het nieuwe afvalbeleid, waarbij mensen per zak gingen betalen, wordt na ampe...

Lees verder