Arnhem onder­zoekt betaalbaar OV!


Monde­lingen vragen PvdD

9 oktober 2024

Vervoer is een basisrecht, geen luxe!

Uit onderzoek is gebleken dat veel huishoudens met een modaal inkomen moeite hebben met hun mobiliteit. De kosten van reizen zijn sinds 2015 met bijna 30% gestegen, wat onevenredige lastenverhoging met zich meebrengt.

Wij willen groene en rechtvaardige oplossingen, ook in mobiliteit! Daarom hebben we naar aanleiding van deze cijfers mondelinge vragen gesteld over de betaalbaarheid en bereikbaarheid van het openbaar vervoer. Deze vragen gingen over de aandeel Arnhemmers dat moeite heeft om openbaar vervoer te betalen en over het beleid dat betaalbaarheid en toegankelijkheid van openvaar vervoer moet verbeteren.

De wethouder heeft in reactie hierop toegezegd om te onderzoeken hoe het aanbod van gratis of betaalbaar openbaar vervoer kan worden uitgebreid naar meer groepen, zoals gezinnen met een modaal inkomen. Wij zijn erg blij dat de gemeente hiermee aan de slag gaat!

Gerelateerd nieuws

“We moeten door blijven vechten, voor dier, natuur en milieu.”

Hier de hele maidenspeech van Erik Lu zoals hij deze op 3 juli heeft voorgedragen in de gemeenteraadsvergadering.

Lees verder

Arnhem werkt beleid uit voor een schonere en duurzamere haven

Yes: ons voorstel om een duurzamere en schonere Arnhemse haven te onderzoeken is aangenomen!De scheep- en pleziervaart zorgt ...

Lees verder