Vege­ta­rische en vega­nis­tische voeding voor sporters


4 maart 2015

De optimale voeding voor topsporters is overwegend vegetarisch. Dit werd duidelijk tijdens een bijeenkomst over innovatie en voeding in sport.

Op 4 maart was er een werkbezoek over innovatie en voeding in de topsport bij InnoSportLab op Papendal. Leo de Groot, raadslid van de Partij voor de Dieren van gemeente Arnhem was hierbij aanwezig.

Er werd uitleg gegeven over onderzoeksmethoden op het gebied van sport en voeding. Deze brengen in beeld wat de invloed van voeding is op de prestaties van sporters. Het viel op dat de meest optimale herstelvoeding en sportmaaltijden in de basis vegetarisch of zelf veganistisch zijn. Dat was leuk om te constateren. Al met al was het een heel leerzaam werkbezoek. Het zou mooi zijn als deze kennis over optimale voeding beter bekend wordt en bijvoorbeeld instellingen als verzorgings- en ziekenhuizen ook van deze onderzoeken kunnen profiteren.

Gerelateerd nieuws

Leerlingen LeukOmteLeren op bezoek bij gemeente Arnhem

Op zondag 1 maart kwamen de leerlingen van de weekendschool LeukOmteLeren op bezoek bij gemeente Arnhem. De leerlingen sprake...

Lees verder

Ganzenjachtoverlast stoppen door inzet diervriendelijke alternatieven

In Rijkerswoerde Plassen wordt gejaagd op ganzen. Bewoners ondervinden last van de jacht dus wordt er naar oplossingen gezoch...

Lees verder