Ganzen­jacht­overlast stoppen door inzet dier­vrien­de­lijke alter­na­tieven


4 maart 2015

In Rijkerswoerde Plassen wordt gejaagd op ganzen. Bewoners ondervinden last van de jacht dus wordt er naar oplossingen gezocht. Er is besloten om diervriendelijke alternatieven in te gaan zetten. Op 4 maart was de tweede bijeenkomst over ganzenjachtoverlast.

Op 4 maart was de tweede bijeenkomst over overlast veroorzaakt door jacht op ganzen in Rijkerswoerde Plassen. Vorig jaar was de eerste bijeenkomst georganiseerd omdat bewoners van het nabij gelegen Laar Oost veel geluidshinder ondervonden door het schieten op ganzen. Ook vonden bewoners geregeld dode en stervende ganzen. Raadslid Leo de Groot van de Partij voor de Dieren was bij beide bijeenkomsten aanwezig.

Tijdens de bijeenkomst is besloten om meer diervriendelijke alternatieven in te zetten zoals verjaagsystemen met laser, roofvogels en eieren prikken. Hierdoor zullen er minder ganzen afgeschoten worden. De bewoners zijn van plan mee te helpen door verjaagsystemen met laser te gebruiken. Een verjaagsysteem met laser is een laserstraal waarmee je vogels kan verjagen. De inzet van verjaagsystemen met laser door burgers was een suggestie van Leo de Groot. "Ik ben erg blij dat mijn advies is overgenomen. Ik hoop dat dit zal leiden tot minder jacht op ganzen en meer gebruik van diervriendelijke alternatieven."

Gerelateerd nieuws

Vegetarische en veganistische voeding voor sporters

De optimale voeding voor topsporters is overwegend vegetarisch. Dit werd duidelijk tijdens een bijeenkomst over innovatie en ...

Lees verder

Arnhem gaat door met huidig kapbeleid

Wij willen dat het huidige kapbeleid in Arnhem wordt herzien. Bomen mogen in Arnhem zonder vergunning gekapt worden tenzij ze...

Lees verder