Kappen met kappen


10 november 2014

Op de raadsvergadering van maandag 10 november heeft raadslid Leo de Groot van de Arnhemse PvdD fractie vragen gesteld over bomenkap en kapvergunningen in Arnhem. Wij vinden dat gemeente Arnhem te snel besluit tot het kappen van bomen.

Geregeld bereiken ons berichten van bezorgde burgers over het kappen van bomen. Recent hebben we bericht gekregen van burgers over planning om bomen aan de Bakenbergseweg te kappen. Ambtenaren geven aan dat deze bomen te dicht bij elkaar staan waardoor er takken kunnen afbreken. Gemeente Arnhem zegt bomen en groen zoveel mogelijk te willen behouden, maar op dit moment worden bomen in geval van twijfel gelijk gekapt.

Wij vinden dat de er zoveel mogelijk bomen behouden moet worden. Daarom moet er eerst gekeken worden of er andere oplossingen zijn, zoals snoeien van takken die gevaar op kunnen leveren, voordat er wordt overgegaan op kap. Raadslid Leo de Groot heeft vandaag mondelinge vragen gesteld aan de raad over bomenkap.

Wethouder van Burgsteden heeft geantwoord dat de bomen aan de Bakenbergseweg gekapt worden vanuit veiligheidsoverwegingen. Volgens haar is snoeien niet mogelijk want dan worden de bomen ziek. Ook zei ze dat ze ruimte wil creëren voor de andere bomen die er staan. Ze heeft wel aangegeven dat er niet onnodig gekapt zal worden en hier aandacht voor is.

Gerelateerd nieuws

Onrust door bomenkap Spijkerkwartier

In Spijkerkwartier was onrust onder bewoners door kap van een groot aantal bomen. De Partij voor de Dieren heeft samen met an...

Lees verder

PvdD verheugd op verbod circusdieren

Raadslid Leo de Groot van PvdD Arnhem is geïnterviewd door TV13. Ze vroegen ons standpunt ten aanzien van het verbod op ...

Lees verder