PvdD verheugd op verbod circus­dieren


15 december 2014

Raadslid Leo de Groot van PvdD Arnhem is geïnterviewd door TV13. Ze vroegen ons standpunt ten aanzien van het verbod op circusdieren dat in 2015 gepland is. Leo de Groot gaf aan dat we blij zijn met het besluit. Wel moet ervoor gezorgd worden dat alle circusdieren goede opvang krijgen.

In december heeft staatssecretaris Dijksma voorgesteld dat er een verbod komt op wilde zoogdieren in circussen. Het kabinet heeft dit voorstel aangenomen. Het verbod op circusdieren gaat op 15 september 2015 in.

TV13 heeft Leo de Groot, raadslid PvdD Arnhem geïnterviewd over ons standpunt ten aanzien van het aankomende verbod. "Wij vinden het een heel goed plan. Het is iets waar we al lange tijd voor vechten. Wel moet er nog gekeken worden naar waar de circusdieren opgevangen gaan worden, bijvoorbeeld in een dierentuin of opvang. Een groot deel van de circussen komt uit het buitenland waar dit niet verboden is, dus niet alle dieren komen op straat te staan. Voor ons gaat het verbod eigenlijk niet ver genoeg. Het verbod geldt alleen voor een deel van de zoogdieren. Dieren zoals krokodillen en kamelen mogen nog wel gehouden worden in circussen."

Wil je het interview bekijken, klik hier

Gerelateerd nieuws

Kappen met kappen

Op de raadsvergadering van maandag 10 november heeft raadslid Leo de Groot van de Arnhemse PvdD fractie vragen gesteld over b...

Lees verder

Strenger tegen vuurwerkoverlast in Arnhem

De Partij voor de Dieren en GroenLinks hebben gemeente Arnhem gevraagd wat ze gaan doen om vuurwerkoverlast te beperken. Naar...

Lees verder