Leer­lingen Olympus College bezoeken stadhuis


9 februari 2015

In het kader van stadhuisdag kwamen leerlingen van het Olympus College langs bij gemeente Arnhem. De leerlingen konden kennismaken met de politiek in Arnhem. Ze liepen mee met politieke partijen en zagen een deel van de raadsvergadering. De partij voor de Dieren begeleidde drie leerlingen.

Op maandag 26 januari kwamen leerlingen van het Olympus College langs op gemeente Arnhem. Deze zogenoemde stadhuisdag was georganiseerd om leerlingen kennis te laten maken met de lokale politiek. De Partij voor de Dieren ontving drie leerlingen die meeliepen met de fractie. In de middag waren de leerlingen aanwezig bij onze fractievergadering. In de fractievergadering werd besproken wat de onderwerpen voor die avond waren en wat ons standpunt hierover is. Daarna leidde raadslid Leo de Groot de leerlingen rond in het gemeentehuis. In de avond waren ze als toeschouwer aanwezig bij een deel van de raadsvergadering.

De leerlingen wilden graag vragen stellen over beschikbaarheid van OV-chipkaart oplaadpunten. Deze heeft de Partij voor de Dieren ingediend. Wethouder Mink heeft op 9 februari deze vragen beantwoord. Hij zei dat hij geen klachten over de beschikbaarheid van oplaadpunten heeft gehoord. Het aantal oplaadpunten wordt bepaald door de provincie, de vervoerder en exploitant. Wel is hij bereid om in gesprek te gaan met de vervoerder.

De stadhuisdag was een geslaagde dag. Het is goed dat leerlingen een keer in de praktijk meemaken hoe de Arnhemse politiek werkt.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren pleit voor milieuvriendelijk strooizout

Wij willen dat dooikorrels gebruikt worden om gladde wegen in Arnhem te bestrijden. Momenteel worden wegen begaanbaar gehoude...

Lees verder

Misstanden bomenkap door kapbeleid Arnhem

De Partij voor de Dieren is kritisch op het huidige kapbeleid van gemeente Arnhem. In Arnhem mogen bomen zonder vergunning ge...

Lees verder