Ophel­dering over massale vissterfte


21 oktober 2014

Raadslid Leo de Groot van de Partij voor de Dieren in Arnhem heeft opheldering gevraagd over dode vissen die begin september ronddreven in de wateren bij Rijkerswoerd. Deze vissen zijn omgekomen tijdens maaiwerkzaamheden.

Bij maaiwerkzaamheden in de wateren van de Arnhemse wijk Rijkerwoerd zijn er massaal vissen gestorven. Tijdens de werkzaamheden werd de bodem van de sloten omgewoeld waardoor vissen te weinig zuurstof kregen. Hierdoor zijn er veel vissen gestorven. Met name karpers waren het slachtoffer van de vissterfte. Dit had voorkomen kunnen worden als stuwen tijdig waren opengezet zodat er vers water binnenkwam.

Als reactie hierop heeft PvdD raadslid Leo de Groot op 15 september schriftelijke vragen gesteld aan het Arnhemse college. Op 21 oktober heeft het college antwoord gegeven. Ze gaven aan dat ze het Waterschap met de aannemer gesproken heeft en dat dit niet meer zal voorkomen. Het Waterschap heeft een gedragscode en werkinstructie over hoe er met flora en fauna moet worden omgegaan en daar zullen ze zich aan houden. Leo de Groot: "Het is ons doel dat er in de toekomst een dierenwelzijnnota wordt opgesteld."

Gerelateerd nieuws

Visie ontwikkelen voor Arnhem als duurzame winkelstad

De Partij voor de Dieren heeft op 13 oktober vragen gesteld over Arnhem als duurzame winkelstad. Het is ons doel dat Arnhem e...

Lees verder

Natuur behouden in Arnhem

We maken ons zorgen over het verdwijnen van groen in Arnhem. Daarom hebben we een motie ingediend om groen in Arnhem te behou...

Lees verder