Visie ontwik­kelen voor Arnhem als duurzame winkelstad


13 oktober 2014

De Partij voor de Dieren heeft op 13 oktober vragen gesteld over Arnhem als duurzame winkelstad. Het is ons doel dat Arnhem een visie ontwikkelt om de binnenstad zo duurzaam mogelijk te maken.

Arnhem is zoekende naar een visie op de ontwikkeling van de binnenstad. Op dit moment is sprake van veel leegstand en verschraling van het aanbod van detailhandel. Arnhem profileert zich graag als 'Fair Trade Gemeente' en wil de 'groenste stad van Europa' worden.

Wij vinden dat Arnhem zich in moet zetten om zich ook in de binnenstad als duurzame en groene stad te profileren. Een duurzaam winkelhart kan op verschillende manieren een bijdrage aan de stad leveren. Arnhem kan zich hierdoor onderscheiden op een wijze die aansluit bij het gewenste imago van de stad. Daarom hebben we het college gevraagd of ze bereid zijn het concept 'duurzame winkelstad' mee te nemen in de te ontwikkelen visie.

Antwoord op vragen visie duurzame winkelstad
16-12-2014

Op 16 december kregen wij antwoord op onze vragen over het ontwikkelen van een visie voor Arnhem als duurzame winkelstad. Arnhem wil uitdragen dat het een duurzame stad is, zoals bijvoorbeeld de Fair Trade-bordjes aan de stadsgrens. De gemeente heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan en wil verdere stappen zetten samen met diverse partners en partijen. Bestaande initiatieven op het gebied van duurzame winkelroutes worden ondersteund. Ze zijn van plan om een visie op de binnenstad te ontwikkelen, waarin duurzaamheid een plaats kan krijgen. Ook is er gestart met een nieuw beleidsplan "Energie Made In Arnhem 2.0".

Wij zijn zeer verheugd dat Arnhem duurzaamheid erg belangrijk vindt en hier mee bezig is. We zullen in de gaten houden wat de te ontwikkelen visie op de binnenstad wordt en of duurzaamheid daar een onderdeel van is.

Gerelateerd nieuws

Afdelingsbestuur Partij voor de Dieren Gelderland neemt afscheid van oudgedienden

Het afdelingsbestuur Partij voor de Dieren Gelderland heeft afscheid genomen van oudgedienden Leo de Groot en Luuk van der Ve...

Lees verder

Opheldering over massale vissterfte

Raadslid Leo de Groot van de Partij voor de Dieren in Arnhem heeft opheldering gevraagd over dode vissen die begin september ...

Lees verder