PvdD tegen woningbouw in Meinerswijk


23 mei 2016

Er zijn plannen om woningen te bouwen in rust- en natuurgebied Meinerswijk. De Partij voor de Dieren vindt dat de gemeente vast moet houden aan de gebiedsvisie van 2012 waarin geen ruimte wordt gegeven aan een woonprogramma op Stadsblokken/Meinerswijk. Inmiddels loopt er een burgeractie om hierover een referendum aan te vragen. De PvdD heeft afgelopen zaterdag geflyerd om mensen hierover te informeren.

Op de Stadsblokken en in Meinerswijk dreigen, in strijd met de gebiedsvisie, 350 woningen te komen. Veel Arnhemmers zijn tegen woningbouw in dit unieke gebied langs de Rijn. De Partij voor de Dieren, Groen Links, Milieudefensie Arnhem, initiatiefgroep Kloppend Stadshart, het wijkplatform Malburgen-West en vele anderen ondersteunen de actie voor een referendum over Stadsblokken en Meinerswijk.

De Partij voor de Dieren heeft afgelopen zaterdag geflyerd om mensen over de plannen voor Meinerwijk te informeren en ze op te roepen de referendumaanvraag te ondertekenen. Binnen een paar dagen zijn er al meer dan duizend handtekeningen verzameld. Hierdoor is het aantal benodigd voor het inleidende verzoek gehaald. Vervolgens moeten er binnen zes weken meer dan 3.000 mensen een handtekening komen zetten op het stadhuis, dan zal worden vastgesteld hoe en wanneer het referendum wordt gehouden.

Op 30 mei gaat de gemeenteraad een voorlopig besluit nemen over de bouwplannen in Meinerswijk en op de Stadsblokken. In geval van een referendum zullen definitieve besluiten worden uitgesteld.

Leo de Groot, fractievoorzitter PvdD Arnhem: "Bijna iedereen in Arnhem wil het groene karakter van de stad behouden. Vreemd genoeg krijgen projectontwikkelaars toch telkens weer hun zin als ze willen bouwen op een plek waarvan we hebben afgesproken dat er niet gebouwd mag worden. Ze kopen op de gok een stuk grond en komen met plannen voor hoogbouw of woonwijken. Uiteindelijk wordt er een 'compromis' gesloten en zijn de speculanten tevreden: geen hoogbouw maar slechts 4 verdiepingen, of minder woningen dan bedacht. Hoog inzetten, uitmiddelen en vervolgens de kaders proberen op te rekken. Zo gaat dat. Dat scenario dreigt zich nu ook weer te voltrekken in Meinerswijk en Stadsblokken."


Update
04-07-2016

Teken jij ook voor referendum Stadsblokken Meinerswijk? Maandag 27 juni is er in de Arnhemse raad gesproken over het verzoek voor een referendum over Meinerswijk en Stadblokken. Dit verzoek is goedgekeurd. Als er binnen 6 weken 3.000 handtekeningen worden verzameld gaat het referendum definitief door. Als je wilt dat er een referendum over de plannen voor de Stadsblokken en Meinerswijk wordt gehouden kun je hier van donderdag 7 juli t/m woensdag 17 augustus voor tekenen. Je kunt alleen voor het referendumverzoek tekenen op het Stadhuis, ook moet je een identificatiebewijs (zoals paspoort) meenemen. Het is niet mogelijk om online te tekenen.


De PvdD flyer over Meinerwijk

flyer Meinerswijk

Gerelateerd nieuws

Experiment met sociale bijstand in Arnhem

Als het aan de gemeenteraad ligt, komt er een proef met sociale bijstand. De Partij voor de Dieren heeft samen met GroenLinks...

Lees verder

Maatregelen tegen geluidsoverlast en geen evenementen met bont in Arnhem

Tijdens de raadsvergadering van 26 september hebben wij een aantal grote successen geboekt. De uitvoeringsagenda dierenwelzij...

Lees verder