Strenger tegen vuur­werk­overlast in Arnhem


23 december 2014

De Partij voor de Dieren en GroenLinks hebben gemeente Arnhem gevraagd wat ze gaan doen om vuurwerkoverlast te beperken. Naar aanleiding van onze vragen heeft Arnhem besloten strenger te handhaven.

Door heel Nederland wordt vuurwerk afgestoken om het nieuwe jaar te vieren. Vuurwerk geeft veel plezier maar ook veel overlast, vooral voor ouderen en dieren. De afgelopen jaren is er steeds meer weerstand tegen vuurwerkoverlast gekomen. Landelijk wordt afsteken van vuurwerk steeds meer ingeperkt. Op verschillende plekken in Nederland zijn nu vuurwerkvrije zones ingesteld.

Partij voor de Dieren heeft samen met GroenLinks gevraagd aan het Arnhems college wat Arnhem gaat doen om vuurwerkoverlast te voorkomen. Naar aanleiding van onze vragen heeft gemeente Arnhem besloten om de politiecapaciteit voor handhaving te vergroten. Ook wordt er extra opgelet op kwetsbare gebieden zoals kinderboerderijen, dierenpensions en verzorgingshuizen. Volgend jaar gaat de gemeente onderzoeken welke maatregelen genomen kunnen worden om vuurwerkoverlast verder te beperken.

PvdD raadslid Leo de Groot: "Wij zijn tevreden dat gemeente Arnhem nu strenger zal optreden tegen overlast. Het liefst willen we dat er nog strenger wordt opgetreden en dat er vuurwerkvrije zones komen. We zullen volgend jaar goed in de gaten houden welke verdere maatregelen er genomen zullen worden om vuurwerkoverlast tegen te gaan. Zonder overlast kan het nieuwjaarsfeest voor iedereen een feest zijn."

Gerelateerd nieuws

PvdD verheugd op verbod circusdieren

Raadslid Leo de Groot van PvdD Arnhem is geïnterviewd door TV13. Ze vroegen ons standpunt ten aanzien van het verbod op ...

Lees verder

Partij voor de Dieren pleit voor milieuvriendelijk strooizout

Wij willen dat dooikorrels gebruikt worden om gladde wegen in Arnhem te bestrijden. Momenteel worden wegen begaanbaar gehoude...

Lees verder