PvdD vraagt aandacht voor plezier­jacht op dierendag


4 oktober 2014

Tijdens dierendag op zaterdag 4 oktober ging de Arnhemse Partij voor de Dieren Werkgroep en de Gemeentefractie op pad om aandacht te vragen voor de plezierjacht. In Nederland wordt nog steeds voor het plezier op dieren gejaagd. Vanuit de maatschappij en politiek is er steeds meer weerstand tegen gekomen. Het is ons doel dat de plezierjacht binnenkort verboden wordt.

Nog steeds wordt in Nederland op haas, houtduif, konijn, fazant en wilde eend gejaagd voor de lol. De Partij voor de Dieren wil de jacht altijd al verbieden, maar nu tekent zich inmiddels een meerderheid voor het verbod af in de Tweede Kamer. Volgens Arnhems raadslid Leo de Groot: "Er is goede hoop dat er binnen afzienbare tijd een verbod gaat komen."

Aan de reacties op straat was de weerstand tegen plezierjacht goed te merken. De meeste mensen die met ons in gesprek gingen naar aanleiding van onze flyer waren het ermee eens dat het in deze tijd niet meer te accepteren is om zonder noodzaak dieren te doden.

Ook in Arnhem wordt nog gejaagd. Omdat het op particulier terrein plaatsvindt, heeft de gemeente daar nog weinig invloed op. Hopelijk gaat dit binnenkort veranderen en krijgen dieren in Nederland weer iets meer vrijheid.

Gerelateerd nieuws

Bijeenkomst over overlast ganzenjacht in Rijkerswoerd

In september was er een bijeenkomst over de overlast veroorzaakt door ganzenjacht. De Partij voor de Dieren was hierbij om al...

Lees verder

Afdelingsbestuur Partij voor de Dieren Gelderland neemt afscheid van oudgedienden

Het afdelingsbestuur Partij voor de Dieren Gelderland heeft afscheid genomen van oudgedienden Leo de Groot en Luuk van der Ve...

Lees verder