PvdD wil park Klarenbeek inrichten samen met de stad


14 juli 2015

In de zomernota van gemeente Arnhem staat dat de oude gemeentewerf in park Klarenbeek gesloopt wordt en de grond gesaneerd. Er zijn nog geen plannen of budget om het terrein op te knappen. De Partij voor de Dieren wil dat Arnhemse inwoners zelf het terrein in park Klarenbeek mogen inrichten.

Wij hebben herhaaldelijk aan de gemeente gevraagd of de oude gemeentewerf in park Klarenbeek gesloopt kan worden, maar hier was nooit geld voor. Daarom waren we blij verrast toen het Arnhemse college in de Zomernota bekend maakte dat er geld is vrijgemaakt om de gemeentewerf te slopen en de grond te saneren.

De gemeente heeft echter nog geen plan of budget voor de inrichting van het parkgebied. Wij willen dat Arnhemse inwoners betrokken worden bij de inrichting van het terrein bij park Klarenbeek. Daarom heeft de Arnhemse Partij voor de Dieren maandag een motie ingediend waarin we vragen om de stad te betrekken bij de herinrichting.

Wij willen dat gemeente Arnhem samen met inwoners nadenkt over het ontwerp van het terrein, door bijvoorbeeld een ontwerpwedstrijd te organiseren. Ook willen wij dat er geld komt voor de herinrichting. Dit kan door gebruik te maken van het Groenfonds, sponsoring en eventueel crowdfunding. Het college heeft deze motie overgenomen dus dit plan gaat uitgevoerd worden. Dan kunnen we samen een mooi park creƫren waar iedereen tevreden mee is.

Gerelateerd nieuws

Verbod op plastic tassen

Vanaf januari 2016 mogen er geen gratis plastic tasjes verstrekt worden. Naar aanleiding hiervan heeft de Partij voor de Dier...

Lees verder

Arnhem tegen TTIP verdrag

Het Europees parlement beslist binnenkort over het TTIP verdrag. Als gevolg van dit verdrag zullen buitenlandse bedrijven a...

Lees verder