Monde­linge vragen Pride Photo Exhi­bition 2022 naar Arnhem


Indiendatum: 13 jul. 2022

De Pride Photo Exhibition 2022 reist door Nederland en vertelt met fotografie verhalen over diversiteit in seksuele oriëntatie en gender.

Op drie van de vier locaties waar de tentoonstelling tot nu toe gehouden is, zijn foto’s beklad. De aanvallen maken veel emoties los binnen en buiten de LHBTI+-gemeenschap. Het is een voorbeeld van het geweld en de intolerantie waar veel mensen vandaag de dag nog steeds mee te maken hebben.

De voorzitter van het COC-Midden Gelderland heeft meermaals via sociale media een oproep gedaan aan Arnhem, om te bekijken of later dit jaar de tentoonstelling ook in onze stad getoond kan worden. De Partij voor de Dieren, D66 en Volt vinden het van belang dat Arnhem laat zien te staan voor de LHBTI+-gemeenschap, ook als het gaat om zichtbaarheid in de openbare ruimte.

Daarom hebben wij de volgende vragen aan het college:

  • Is het college het met ons eens dat regenboogstad Arnhem, bij uitstek een plek is voor een tentoonstelling over diversiteit zoals de Pride Photo Exhibition? En zo ja;
    • Heeft de gemeente al onderzocht of deze tentoonstelling ook in Arnhem kan plaatsvinden? Zo nee, is de wethouder alsnog bereid om dit te doen?
    • Is de wethouder bereid om bij de organisatie van Pride Photo Exhibition, aan te geven dat de gemeente Arnhem klaar staat om de expositie over te nemen, mocht die in andere gemeenten nogmaals vroegtijdig afgebroken worden wegens vandalisme?

Floor Hogenhout, Partij voor de Dieren

Suzan Kemperman, D66

Niels Scholten, Volt

Interessant voor jou

Schriftelijke vragen Dijkhuisjes Huissensedijk

Lees verder

Schriftelijke vragen Een betere positie voor sekswerkers

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer